Talende affaldsspand med i nyt koncept

procopress top

Vores intelligente affaldsspand WasteMate er med i et nyt koncept, som er udtænkt af det fynske firma ECO Change. Tanken bag konceptet er at skabe win-win løsninger for både borger, kommune og annoncør. ECO Change tilbyder outdoor annoncer med lyd og banner på enhederne, hvilket giver en oplagt mulighed for at realisere FN´s Verdensmål for miljøansvar og lokal forankring via virksomhedens markedsføring, samt partnerskaber for handling med kommunerne. Annoncør og kommune får løbende tilsendt statistik for indsamlede og genanvendte mængder, der understøtter partnerskabets bæredygtige tilgang og følger udviklingen af sortering af affald i byrummet, med konkrete data.

ECO Change har netop opsat talende WasteMate skraldespande i Svendborgs gågader. Opsætningen er en del af et pilotprojekt, hvor ECO Change som annoncekoordinator, giver kommunerne mulighed for at indføre affaldssortering med de reklamefinansierede talende skraldespande.

Derved opnår kommunen besparelser på både indkøb og den daglige drift, samtidig med at de får indført affaldssortering. I de første enheder bliver der indsamlet restaffald, metal og glas. Et initiativ der understøtter ressourcestrategien for et Danmark uden affald, og klimamålet for bæredygtige byer og lokalsamfund.

WasteMate affaldsspanden har en indbygget solcelledrevet komprimator, som kan presse op til 600 liter affald sammen i en normal 120 liters affaldscontainer på hjul. Affaldsspandene har alle indbyggede fuldmeldere, der automatisk tilkalder renovatøren når de er ved at være fyldte. Derved undgår man overfyldte spande i byrummet og renovatøren kan planlægge logistikken for afhentning i god tid, og spare miljøet for unødig kørsel og udledning af CO2. Designet af spandene gør også, at affaldet ikke er tilgængeligt for hverken fugle, rotter eller andre dyr.

”I samarbejde med kommunerne udvælger ECO Change de lokationer med størst flow af handlende og heraf risiko for henkastet affald, så kommunen opnår renholdte områder uden ekstra omkostninger, og en bæredygtig sortering af ressourcerne i det offentlige rum” siger koordinator Camilla Uttenthal fra ECO Change.

Vi håber at dette koncept hurtigt vil sprede sig, så virksomheder og kommuner kan arbejde sammen om at forøge den bæredygtige indsamling, sortering og genanvendelse af vores affald i det offentlige rum.

Se mere om WasteMate og intelligente affaldsspande her

Læs mere om ECO Change her

Vil du vide mere om ?

Ring på 70 27 19 00 eller skriv til os, så vender vi hurtigt tilbage.

Indtast dit navn!
Indtast din e-mail!
Indtast dit telefonnummer!
{Captcha:body} {Captcha:validation}{Captcha:description}
Du skal accepterer vores privatlivspolitik!
Please let us know your message.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Indtast dit navn!
Indtast din e-mailadresse!
Invalid Input
Du skal acceptere vores privatlivspolitik!

Invalid Input