Ny og bæredygtig emballage i fjer og bioplast

isolering med bioplast top photo

Den London-baserede startup virksomhed Aeropowder har udviklet Pluumo - et effektivt isoleringsmateriale, som ikke kun udnytter overskydende fjeraffald fra fjerkræindustrien, men også giver et bæredygtigt alternativ til emballage i konventionel plast, som for eksempel flamingo.

Transport og levering af varer spiller en stadig vigtigere rolle i vores samfund. Emballagen er derfor en vigtig faktor, når varer skal transporteres sikkert. Især temperaturfølsomme varer, såsom fødevarer og medicin. Pluumo er fremstillet af et naturligt affaldsmateriale og har lige så gode isoleringsevner som ekspanderet polystyren – også kendt som flamingo.

Med et ønske om at gøre Pluumo fuldt komposterbar, kontaktede Aeropowder BioBag for at teste komposterbar og biologisk nedbrydelig film til foringen af fjermaterialet.

Fjer og film
"Fjer er et utroligt naturmateriale, og vi ville gerne finde en måde, hvor vi kunne udnytte nogle af fjerenes egenskaber til noget nyttigt i vores samfund. For eksempel som isolerende materiale, der kan erstatte plast og dermed være med til at begrænse brugen af konventionel plast” forklarer CEO og medstifter af Aeropowder Ryan Robinson.

”Da vi startede, var det første store spørgsmål om vi kunne lave et fjerbaseret produkt og om det ville isolere? For at være ærlig, så var den ydre foring af fjerene ikke så interessant. Isoleringsydelsen var det vigtigste og derfor startede vi med en standard plastforing.

Da Aeropowder havde styr på isoleringsevnen, ville de gerne finde en bedre løsning til foring end det traditionelle plastmateriale "Det var her, vi stødte på certificeret komposterbar bioplast fra BioBag" siger Ryan. "Vi ønskede et fuldt komposterbart produkt."

I forhold til Aeropowders konkurrenter, der bruger konventionel plast til foring af fjerene, er biofilmen en stor fordel ift. recirkulering. Konkurrenternes produkt skal adskilles, hvis det skal recirkuleres. Det er ikke nødvendigt med den komposterbare biofilm. "End of life-løsninger er altid vanskelige, og vi ønsker at gøre det så enkelt som muligt for slutbrugere." siger Ryan.

”Vi sigter efter at lave et produkt, der har en fornuftig pris for vores kunder. Men vi er her ikke for at lave lavprisprodukter. Vi laver et enestående produkt, som er mere effektivt end ekspanderet polystyren og andre mere bæredygtige alternativer på markedet. Der er en samfundsmæssig værdi i det produkt vi leverer, og den værdi bevares i hele kæden fra os til kunden og slutbrugeren. Der er masser af mennesker, der gerne vil betale for god kvalitet og ansvarlig bæredygtig emballage – det er der, vi passer ind.”

Går efter fuldt komposterbart
"Da vi så på mere bæredygtige filmbaserede løsninger, dukkede navnet BioBag ret hurtigt op." Siger Ryan ”Vi syntes det var en fordel, at BioBag allerede havde stor erfaring med komposterbare madaffaldsposer. Udover ydeevnen og bæredygtigheden kunne vi også godt lide den komposterbare biofilms udseende og hvordan det føles, når man rører ved materialet."

Pluumo får mange positive tilbagemeldinger herom, hvilket er tegn på at kunderne er trygge og synes at de får god kvalitet. "Følelsen af materialet kan ikke undervurderes," siger Ryan og tilføjer at en ny kunde, en fiske- og skaldyrsvirksomhed, er meget begejstret for udseendet og følelsen, og synes at det tilføjer et element af kvalitet og friskhed til deres levering. "Foret spiller selvfølgelig også en stor rolle i det," siger han.

Teknisk forsegler biofilmen rigtig godt. Der er ingen problemer i produktionen med den komposterbare biofilm, selvom der var bekymringer hos andre, som mente at man skal være forsigtig med at bruge komposterbare materialer. ”Det har vi slet ikke oplevet – filmen har en meget stærk forsegling og kører meget glat på maskinen. Det har været en stor fordel for os at vide, at det er teknisk muligt.” afslutter Ryan og fortsætter "Biofilmen hjælper Pluumo med at skille sig ud fra mængden, når det gælder bæredygtighed.”

“BioBag var meget hjælpsom og fleksibel under processen med at få den tekniske del til at fungere med en komposterbar foring. Vi fik leveret flere ruller testfilm og kunne undervejs diskutere forskellige løsninger med BioBag, hvilket var afgørende for os.”

Selvom Pluumo i øjeblikket ikke har nogen formel bionedbrydeligt certificering, har Aeropowder udført vellykkede tests, der bekræfter industriel komposterbarhed. Virksomheden arbejder på at få en bionedbrydelig certificering i fremtiden, som også skal gælde for hjemmekompostering.

Virksomheden arbejder også på en returordning, hvor kunderne kan returnere produktet efter brug. Men der skal selvfølgelig være en økonomisk balance. I øjeblikket undersøger Aeropowder, hvordan produktet ser ud efter gentagen brug. Vil den ydre foring være beskadiget? Hvordan sikres hygiejnen? Kan Pluumo genbruges med det samme, eller skal produktet igennem en kvalitets- eller rengøringsproces? Når alt dette er afklaret, vil en returordning være endnu et bidrag til den cirkulære økonomi.

Fokus på ressourcerne i affald
”Vi skal hele tiden spørge os selv – hvor ender vores produkter og materialer? Kan vi recirkulere eller genbruge dem? I stedet for at brænde eller smide fjer på losseplads, kan de være nyttige og spille en rolle i den cirkulære økonomi.” Siger Ryan og fortsætter "Ved at bruge lokale affaldsmaterialer har du en mere robust forsyningskæde frem for at bruge materialer, der transporteres over lange afstande.”

"Vi ved, at det vi laver, er en lille smule skørt og uventet, men vi håber at vores mod og opfindsomhed vil have en afsmittende effekt og vise potentialet i den cirkulære økonomi. Vores historie kan være et eksempel på, hvad der kan lade sig gøre, når du tænker ud af boksen. Der var folk der sagde, at det vi gør, er umuligt, men vi har jo vist, at det var muligt."

Ryan Robinson håber, at nogen læser Aeropowders historie og derefter vil se på affaldsmateriale i deres virksomhed med helt nye øjne. "Det er sådan, vi passer ind i den cirkulære økonomi – vi vil være praktiske og pionerer på samme tid."

Har du et projekt, hvor komposterbar biofilm er løsningen, så ring på 70 27 19 00.

Vil du vide mere om ?

Ring på 70 27 19 00 eller skriv til os, så vender vi hurtigt tilbage.

Indtast dit navn!
Indtast din e-mail!
Indtast dit telefonnummer!
{Captcha:body} {Captcha:validation}{Captcha:description}
Du skal accepterer vores privatlivspolitik!
Please let us know your message.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Indtast dit navn!
Indtast din e-mailadresse!
Invalid Input
Du skal acceptere vores privatlivspolitik!

Invalid Input