Tlf.: 70 27 19 00

Grønne tage

ZENZO Groenne tage top

Der er mange fordele ved at etablere grønne tage på både store og små bygninger. I ZENZOs udvalg af overdækket cykelparkering, affaldshuse og andre former for overdækninger er vores modeller velegnede og forberedte til grønt tag.

Udover at grønne tage er et smukt og anderledes bud på tagbeklædning , er der også mange miljømæssige fordele ved et tag med planter.

Et grønt tag optager i gennemsnit halvdelen af den nedbør, som falder på taget. Derved aflastes kloakken, hvilket er en stor fordel ift. de kraftige regnskyl, som vi desværre får flere og flere af.

Stenurter (sedum), som bruges til grønne tage, er sukkulenter. De har tykke blade og tåler tørke, da de kan gemme vand i bladene. Et grønt tag har således en høj brandmodstand, da det suger meget vand til sig.

Et grønt tag er miljøvenligt, idet det ikke kræver særlig meget energi at producere. Dertil skaber man flader med vegetation, der giver gode vilkår for fugle og insekter.

Det grønne plantelag er en effektiv isolering og beskytter samtidig de underliggende materialer mod vind og vejr.

Et grønt tag kan omdanne en ellers kedelig tagflade til et lille grønt område, som er kønt at kigge på. Fx på et affaldshus eller en cykelparkering i en gård ved en etageejendom. Det grønne tag skifter udseende med årstiderne og giver en bygning karakter.

Se mere om ZENZOs forskellige modeller inden for cykelparkering og affaldshuse.

Zenzo leverer også overdækninger til andre formål. Se fx hvad Rygaards skole gjorde for at få eleverne ud i den friske luft her.

ZENZO Groenne tage bund

Tilmeld dig vores nyhedsbrev: