Vidste du at vask og service af nedgravede affaldscontainere er lovpligtig?

Vas og service top

Etablering af helt eller delvis nedgravede affaldscontainere er en praktisk og miljøvenlig investering, som skal holde i mange år. For at sikre en god driftssikkerhed og undgå driftsstop, er det vigtigt at passe affaldssystemerne med jævnlig vask og service. Dertil er det, ifølge Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 428, lovpligtigt at få udført dokumenteret serviceeftersyn af affaldscontainerne mindst en gang om året.

Zenzo Serviceaftale
Med en serviceordning sikrer du, at de nedgravede affaldssystemer fungerer optimalt samtidig med at brugerne mødes af et hygiejnisk og velfungerende system, der giver de bedste vilkår for en effektiv affaldssortering. 

BioBag Zenzo tilbyder en serviceaftale, hvor du kan læne dig tilbage imens vi tager os af det praktiske. Vi udfører service på alle affaldssystemer uanset producent og hvis affaldscontaineren ikke er helt tømt, når den skal vaskes, tager vi affaldet med uden ekstra beregning.

Med slamsuger/spulevogn samt containervogn med kran, sørger vi for en effektiv rensning for affaldsrester og aflejringer med:

 • Vask af den indre stålbeholder. Beholderen spules med 150 bar varmt vand. Bundklapperne på beholderne rengøres grundigt 
 • Vask og sugning af den yderste betonkasse
 • Rengøring af indkastesøjle og indkasttromle - både ud- og indvendig

Vi sørger også for det lovpligtige eftersyn og vedligeholdelse af de mekaniske dele med:

 • Smøring af tandhjul til indkasttromle
 • Smøring af krogstænger i indkastsøjlen
 • Smøring af hængsler på låger og bundklapper
 • Eftersyn af løftesystemet
 • Eftersyn af sikkerhedssystemet
 • Eftersyn af tømningssystemet
 • Eftersyn af alle bevægelige dele
 • Digital Afrapportering og synligt mærkat sættes på containeren

Jo bedre systemerne er vedligeholdte og smurte, jo nemmere går tømning og drift.

Som en del af serviceftalen tilbyder vi at Installere lugtneutraliserende blokke i sommerhalvåret, for at undgå eventuel ubehagelig lugt fra specielt madaffald, når temperaturerne er høje.

Vas og service bottom

Lovpligtigt eftersyn
Som ejer eller ansvarlig for nedgravede affaldssystemer er du forpligtiget til, mindst en gang om året, at få foretaget et dokumenteret serviceeftersyn, så systemerne fungerer optimalt både ved brug og ved tømning.

Ifølge Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 428 §23-§27 om anvendelse af tekniske hjælpemidler, som nedgravede affaldssystemer er, kræver Arbejdstilsynet et dokumenteret serviceeftersyn mindst en gang om året. Serviceeftersynet skal foretages af en sagkyndig.

Ved et serviceeftersyn kontrollerer vi hele det nedgravede affaldssystemsystem – dvs. løftestænger, hængsler, beslag, løftebeslag, betonkasse, inderbeholdere eller sække, lukkemekanismer, sikkerhedsanordninger, elektronik, låg eller indkastsøjle samt sikring af let aflæselige piktogrammer.

Med BioBag Zenzos årlige serviceeftersyn sikrer vi, at du lever op til Arbejdstilsynets krav. Vi sørger også for den krævede dokumentation i form af servicemærkning på den enkelte container, samt en servicerapport efter hvert serviceeftersyn. 

Ring til os på 70 27 19 00 og få et godt tilbud til en vask og serviceordning til dine nedgravede affaldssystemer. Så kan du læne dig tilbage og nyde rene og velfungerende affaldssystemer og begrænse driftsstop mest muligt.

Vas og service middle

Vil du vide mere om ?

Ring på 70 27 19 00 eller skriv til os, så vender vi hurtigt tilbage.

Indtast dit navn!
Indtast din e-mail!
Indtast dit telefonnummer!
{Captcha:body} {Captcha:validation}{Captcha:description}
Du skal accepterer vores privatlivspolitik!
Please let us know your message.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Indtast dit navn!
Indtast din e-mailadresse!
Invalid Input
Du skal acceptere vores privatlivspolitik!

Invalid Input