Undgå containerbrande forårsaget af batterier

Batteribokse top

Containerbrande, der udløses af forkert bortskaffede batterier, er et problem for mange boligforeninger. Selvom batterier er en almindelig del af vores moderne liv, er mange ikke klar over de farer, de udgør for miljøet og boligområder, når de ikke sorteres korrekt.

Når batterier smides i almindelige affaldscontainere, risikerer de at komme i kontakt med metalgenstande, folie eller andet affaldsmateriale. Dette kan føre til kortslutning og, i nogle tilfælde, brand. Når containerbrande først er startet, kan de hurtigt sprede sig og forårsage betydelig skade på ejendom og udgøre en sikkerhedsrisiko for beboerne.

Hvorfor er det så vigtigt at batterier sorteres rigtigt?
De metaller batterier er lavet af, er giftige og dermed skadelige for miljøet. 

Der er genopladelige batterier, som indeholder miljøskadelige tungmetaller, i fx mobiltelefoner, bærbare computere, el-tandbørster, værktøj og meget mere. I mange produkter med lys og lyd, er der skjulte batterier som fx i postkort med musik, legetøj, hårbøjler, nissehuer, slips, sokker og hvad man ellers kan få af gimmicks med lys og lyd. Batterier i sådanne produkter indeholder miljøskadelige tungmetaller.

De meget brugte litium ion batterier kan blive ustabile, hvis de har været udsat for stød eller fald, og kan dermed udgøre en risiko for brand. Derfor er det vigtig og også et lovkrav, at batterier skal indsamles separat - gerne i specielle beholdere, der forhindrer brand og udsivning af miljøskadelige stoffer.

Forebyggelse og løsninger
For at forhindre containerbrande forårsaget af batterier i boligforeninger, er det vigtig at alle beboere er opmærksomme på vigtigheden i at sortere batterierne korrekt. Dernæst, og ikke mindst, at opstille batteribokse, så beboerne har let adgang til at smide batterierne ud.

Vores Batbox er en særdeles robust batteriboks, udført i pulverlakeret stål med en kapacitet på 13 liter. Bundpladen i boksen er i syrefast rustfrit stål, som sikrer ekstra lang levetid fordi stålet kan modstå syren fra batterierne. Indkastet er i slebet rustfrit stål, så man undgår afskalning af maling, når de hårde batterier stoppes i batteriboksen. Batteriboksen tømmes med special-nøgle fra bunden. 

Boksen kan monteres på en stolpe eller en væg og leveres som standard i antracitgrå, men også i andre RAL farver, hvis det ønskes – fx klar rød, så boksen ikke kan overses. Batbox batteriboks står allerede i mange boligforeninger i fx Københavns Kommune.

Når batterier indsamles i Batbox batteriboks er der ikke fare for brand.

Hvis der skal installeres fuldt nedgravede affaldscontainer, kan vores model fra ELKO leveres med indkast til batterier i siden på containerens indkasttop. 

Som med al anden affaldssortering, er det vigtig at gøre det nemt og tydeligt, hvor beboerne skal smide deres batterier ud. 

Ring på 70 27 19 00 og hør mere om vores løsninger til indsamling af brugte batterier.

nedgraved affaldscontainer med batteriboks

Vil du vide mere om ?

Ring på 70 27 19 00 eller skriv til os, så vender vi hurtigt tilbage.

Indtast dit navn!
Indtast din e-mail!
Indtast dit telefonnummer!
{Captcha:body} {Captcha:validation}{Captcha:description}
Du skal accepterer vores privatlivspolitik!
Please let us know your message.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Indtast dit navn!
Indtast din e-mailadresse!
Invalid Input
Du skal acceptere vores privatlivspolitik!

Invalid Input