Skal man tage højde for geografi, hvis man vil være miljøvenlig?

Sejl fra kina til europa

Er det hensigtsmæssigt at købe bæredygtige, bionedbrydelige og komposterbare poser, hvis de er produceret i Kina og skal fragtes til Danmark? Poserne fra Kina skal fragtes ca. 7000 kilometer over verdenshavene – ofte på et containerskib, som er en af de store syndere, når vi taler om CO2 udledning.

Hvad skal vi tage højde for, når vi gerne vil tage hensyn til miljøet? Er det kun forventningerne om at en biopose skal leve op til krav om komposteringsevne og laveste pris, eller skal vi også være opmærksomme på, hvilke forhold bioposen er produceret under og hvor meget energi, der er brugt under produktion og transport inden posen når forbrugeren?

BioBag producerer i Europa og har hovedkontor i Norge
BioBag blev grundlagt i Norge i 1959 og siden 2003 har virksomheden fokuseret på at producere miljøvenlige, komposterbare og bionedbrydelige produkter. Med de mange års erfaring har BioBag en stor viden om miljøvenlige bioplastprodukter og har et tæt samarbejde med Novamont, som er en af de største leverandører af råmaterialer til bioplast i Europa. Novamont købte BioBag i 2021, så samarbejdet bliver nu endnu tættere.

BioBag har produktion på egen fabrik i Estland og derudover hos produktionspartnere i andre europæiske lande. Der holdes fast i en europæisk produktion med europæiske råvarer, så BioBag er tæt på kunderne. Eftersom BioBags produkter er komposterbare, har de også en begrænset levetid. Den tid skal komme kunderne til gode og ikke spildes på lange transporttider fra Østen.

BioBag har fokus på at gøre produktionen så bæredygtig som muligt og overholder alle EU-standarder for CO2 udledning. Samtidig sørges der for ordentlige forhold for alle medarbejderne – uanset om de er i produktion eller administration.

Målet er at optimere alle dele af værdikæden. Derfor er alle komposterbare bioposer produceret med grøn strøm, som købes fra certificerede selskaber. Ligeledes er produktionen af råmaterialet Mater-Bi produceret CO2 neutralt.

Biobags produktion og kunder er tæt på hinanden. Det giver fleksibilitet og gode forudsætninger for at produktudvikle i tæt samarbejde med kunderne. Produkter og produktionsgange optimeres løbende og hvis der er restaffald, genanvendes det i andre produkter.

Alle BioBags bioposer er certificerede efter europæisk standard. Det er ikke altid nemt for forbrugere at vurdere om produkter, som markedsføres som grønne og bionedbrydelige, faktisk er det. Med de certificeringer og standarder Biobags produkter har, kan du roligt regne med at de er grundigt testede og lever op til alle europæiske og danske krav. Læs mere om certificeringer her.

Så ja, vi synes at der skal tages højde for geografi, produktions- og arbejdsforhold samt certificeringer når man skal vurdere et produkts bæredygtighed.

Vil du vide mere om ?

Ring på 70 27 19 00 eller skriv til os, så vender vi hurtigt tilbage.

Indtast dit navn!
Indtast din e-mail!
Indtast dit telefonnummer!
{Captcha:body} {Captcha:validation}{Captcha:description}
Du skal accepterer vores privatlivspolitik!
Please let us know your message.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Indtast dit navn!
Indtast din e-mailadresse!
Invalid Input
Du skal acceptere vores privatlivspolitik!

Invalid Input