Effektiv affaldssortering med nedgravede affaldscontainere i Skoleparken

Skoleparken top

Boligselskabet Nordsjælland er netop ved at afslutte et stort renoveringsprojekt i boligområdet Skoleparken, som ligger i det centrale Hillerød. Bebyggelsen rummer 426 boliger og i forbindelse med den store renovering af både bygninger og udearealer er der etableret nedgravede affaldssystemer. Systemerne fylder ikke så meget over jorden, som de traditionelle plastcontainere på hjul, der blev brugt før. Til gengæld er der stor kapacitet under jorden, idet de nedgravede containere kan rumme fra 3 til 5 m3.

ZENZO har haft totalentreprisen på de nedgravede affaldssystemer og har leveret i alt 37 containere. I Hillerød kommune sorteres affaldet i 6 fraktioner. Containerne er tilpasset de forskellige fraktioner så restaffald fx har en kapacitet på 5 m3, imens madaffald har 3m3 og metal og glas deler en container med 2,5 m3 i hvert rum.

Udover at levere de nedgravede affaldscontainere har ZENZO også stået for installering, samt etablering af belysning og terræn omkring containerne.

Under installationen dukkede der ukendte jordbundsforhold op, som krævede at installationen måtte udføres med københavnerspuns. Dvs at de huller, som containerens betonkasse placeres i, skulle afstives med stålplader, som blev banket ned i jorden inden man kunne fjerne jorden og få plads til betonkasserne.

Skoleparken ligger i et område hvor jorden bl.a. består af muræneaflejringer, herunder smeltevandssand, som gør at væggen i et hul skrider sammen. Med københavnerspuns blev der både banket plader ned i jorden og lavet afstivning på tværs, så de nedgravede containere nu står helt som de skal. Efter at betonkasserne var placeret, blev stålplader og afstivningen fjernet igen. På billedserien herunder vises forløbet med nedgravningen.

Projektet med affaldscontainerne er nu afsluttet og de 37 containere står klar til brug, så de mange beboere har nemt ved at følge kommunes krav til hvordan man sorterer sit affald rigtigt.

Se mere om vores løsninger indenfor nedgravede affaldscontainere her

skoleparken 1

skoleparken 2

skoleparken 3

Vil du vide mere om ?

Ring på 70 27 19 00 eller skriv til os, så vender vi hurtigt tilbage.

Indtast dit navn!
Indtast din e-mail!
Indtast dit telefonnummer!
{Captcha:body} {Captcha:validation}{Captcha:description}
Du skal accepterer vores privatlivspolitik!
Please let us know your message.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Indtast dit navn!
Indtast din e-mailadresse!
Invalid Input
Du skal acceptere vores privatlivspolitik!

Invalid Input